Natuur in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

De stad Praag heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden. Er kan hierbij gedacht worden aan de vele pleinen. Deze zijn architectonisch maar ook zeer historisch. Het plein in de oude binnenstad is erg gewild, het is al eeuwen oud. Als hier een bezoekje aan wordt gebracht dat kan het voorval dat er toen heeft plaatsgevonden herbeleefd worden. Dan is er een erg beroemd plein, genaamd Vaclavskénámesti. Vaclavskénámesti. Maar er kan ook genoten worden van de bossen, parken, sportoorden, vakantieoorden, zoölogische parken, botanische tuinen en noem het allemaal maar op. Ook het planetarium is erg in trek. Er kan ook genoten worden van langere vakanties in deze mooie stad.

Natuur in Praag

De natuur in Praag is prachtig, wanneer er ook een bezoekje wordt gebracht aan de stad. Er zijn goede verbindingen tussen de grote trekpleisters in deze mooie stad, er kan echt genoten worden van al dat moois. De stad Praag heeft ook wat moois te bieden, namelijk de Praagse Burcht. Dit wordt ook wel Hradcany genoemd. Het is een paleis dat het grootste gesloten paleizencomplex is van de hele wereld. Er zijn veel plaatsen in de stad van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de burcht. Deze plekjes mogen zeker niet vergeten worden! Maar er zijn nog meer mooie paleizen die zeker de moeite waard zijn. Zo is de mooie brug binnen de stadsgrenzen ook de moeite waard, dit is de Karelsbrug. Deze brug verbindt de twee oevers van de Moldau met elkaar. Tijdens de bouw waren er enkele complicaties en daarom zijn de twee punten niet op de kortste manier met elkaar verbonden maar op heel andere gebieden.

Cultureel aanbod Praag

In 2000 is de hoofdstad Praag gekozen tot een van de Europese Hoofdsteden voor Cultuur. Er zijn hier namelijk meer dan 80 musea te vinden en ruim 70 theaters en concertgebouwen, daarnaast zijn hier ook nog eens meer dan 100 kunstgalerijen die je kunt bekijken. Ieder jaar is er een groot cultureel evenement, namelijk het Praagse Lente Muziekfestival, ben je dan toevallig daar, zeker de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken. Dit is een behouden complex van Joodse monumenten, het is een van de grootste werelderfgoed stukken. Ook het vervoer in Praag is  goed geregeld, er kan van de ene bezienswaardigheid naar de andere worden gegaan. Waar je je ook in de stad bevindt, er zijn overal vervoersmogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.