Natuur in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

De stad Praag heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden. Er kan hierbij gedacht worden aan de vele pleinen. Deze zijn architectonisch maar ook zeer historisch. Het plein in de oude binnenstad is erg gewild, het is al eeuwen oud. Als hier een bezoekje aan wordt gebracht dat kan het voorval dat er toen heeft plaatsgevonden herbeleefd worden. Dan is er een erg beroemd plein, genaamd Vaclavskénámesti. Vaclavskénámesti. Maar er kan ook genoten worden van de bossen, parken, sportoorden, vakantieoorden, zoölogische parken, botanische tuinen en noem het allemaal maar op. Ook het planetarium is erg in trek. Er kan ook genoten worden van langere vakanties in deze mooie stad.

Natuur in Praag

De natuur in Praag is prachtig, wanneer er ook een bezoekje wordt gebracht aan de stad. Er zijn goede verbindingen tussen de grote trekpleisters in deze mooie stad, er kan echt genoten worden van al dat moois. De stad Praag heeft ook wat moois te bieden, namelijk de Praagse Burcht. Dit wordt ook wel Hradcany genoemd. Het is een paleis dat het grootste gesloten paleizencomplex is van de hele wereld. Er zijn veel plaatsen in de stad van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de burcht. Deze plekjes mogen zeker niet vergeten worden! Maar er zijn nog meer mooie paleizen die zeker de moeite waard zijn. Zo is de mooie brug binnen de stadsgrenzen ook de moeite waard, dit is de Karelsbrug. Deze brug verbindt de twee oevers van de Moldau met elkaar. Tijdens de bouw waren er enkele complicaties en daarom zijn de twee punten niet op de kortste manier met elkaar verbonden maar op heel andere gebieden.

Cultureel aanbod Praag

In 2000 is de hoofdstad Praag gekozen tot een van de Europese Hoofdsteden voor Cultuur. Er zijn hier namelijk meer dan 80 musea te vinden en ruim 70 theaters en concertgebouwen, daarnaast zijn hier ook nog eens meer dan 100 kunstgalerijen die je kunt bekijken. Ieder jaar is er een groot cultureel evenement, namelijk het Praagse Lente Muziekfestival, ben je dan toevallig daar, zeker de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken. Dit is een behouden complex van Joodse monumenten, het is een van de grootste werelderfgoed stukken. Ook het vervoer in Praag is  goed geregeld, er kan van de ene bezienswaardigheid naar de andere worden gegaan. Waar je je ook in de stad bevindt, er zijn overal vervoersmogelijkheden.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Natuur in Praag

Natuur Canada: Nationale parken

Waterton Lakes National Park ligt in het zuiden van Alberta aan de grens met de Verenigde Staten. Aan de andere kant van de grens, in de Amerikaanse staat Montana, gaat het park verder onder de naam Glacier National Park.

De parken samen hebben de naam Waterton-Glacier international Peace Park. Het park als geheel is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Waterton Lakes National Park heeft een gematigd klimaat en de flora en fauna in het park varen hier wel bij.

Unesco Werelderfgoed site: Waterton Glacier International Peace Park

In 1932 werd Waterton Lakes National Park (Alberta, Canada) samengevoegd met Glacier National Park (Montana, Verenigde Staten). Daarmee werd het eerste International Peace Park ter wereld gecreëerd.
Het park biedt een prachtig decor op de grens van twee landen en is buitengewoon rijk aan plant- en diersoorten, prairie gebieden, bossen, alpiene landschappen en gletsjer kenmerken.

Wood Buffalo N.P.

BizonWood Buffalo National Park ligt in het noorden van Alberta. Een deel van het park ligt in Northwest Territories. Wood Buffalo N.P. is het grootste park van Canada en behoort tot de grootste nationale parken ter wereld. Het park werd opgericht in 1922 ter bescherming van de laatste kudde bizons in Noord-Canada.

Bijzonder park

Wood Buffalo is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Wood Buffalo is om de volgende redenen een bijzonder park. In dit park leeft één van de grootste kuddes bizons ter wereld, Wood Buffalo is de laatste natuurlijke nestplaats van de wilde kraanvogel, de Peace-Athabasca Delta behoort tot de grootste binnenlandse zoetwaterdelta’s ter wereld en er zijn unieke zoutvlaktes in het park.

Fauna

In het park komen vele diersoorten voor, maar het daadwerkelijk tegenkomen van deze dieren is een moeilijker verhaal. Vaak worden er alleen sporen aangetroffen. Naast de bizons leven in Wood Buffalo beren, elanden, wolven, lynxen, wolverines (veelvraten) en vossen. Kraanvogels, arenden, haviken en uilen zijn de opvallendste verschijningen in de lucht.

Recreatie

Wood Buffalo is te voet of per vaartuig te ontdekken. Er zijn diverse trails te lopen die in zwaarte variëren van beginners tot gevorderden. Per kano kan ontspannend worden rondgedobberd op Pine Lake. Een wildernis kanotocht kan worden gemaakt op de Peace River, Athabasca River of Slave River. Kano’s kunnen worden gehuurd in het plaatsje Fort Smith. Gemotoriseerde vaartuigen zijn toegestaan op de Athabasca River, Embarras River, Quatre Fourches River, Peace River en op de Slave River.
In de winter is Wood Buffalo dankzij haar ligging een ideale plaats om het noorderlicht waar te nemen. Deze activiteit wint steeds meer aan populariteit.

Unesco Werelderfgoed site: Wood Buffalo National Park

Dit park, met een oppervlakte van circa 44.000 km², ligt op de vlaktes van het noord-centrale deel van Canada. Het is ook de natuurlijke nestplaats van de “whooping crane” (hoestende kraanvogel). Een andere attractie van het park wordt gevormd door ’s werelds grootste binnenlandse delta, gelegen aan de monding van de Peace en Athabasca rivieren.

Unesco Werelderfgoed site: Dinosaur Provincial Park

Behalve haar bijzonder mooie landschap bevat Dinosaur Provincial Park, in het hart van Alberta’s badlands, ook een aantal van de belangrijkste fossiele vondsten uit het tijdperk van de reptielen die ooit zijn gedaan. Het gaat in het bijzonder om 35 dinosaurussoorten die dateren van circa 75 miljoen jaar geleden.

Unesco Werelderfgoed site: Head-Smashed-In Buffalo Jump

In het zuidwesten van Alberta vindt men de restanten van gemarkeerde paden en een kamp van inheemse bewoners. Tevens ligt er een grafheuvel van ontelbare aantallen buffel skeletten (Amerikaanse bizon). Dit vormt het bewijs voor een circa 6.000 jaar lang jacht gebruik uitgevoerd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika.
Door hun uitstekende kennis van het terrein en het gedrag van de buffels joegen zij de prooien over steile rotswanden met de dood tot gevolg. De geslachte dieren werden later in het dorp beneden verdeeld.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Natuur Canada: Nationale parken

Tractor filters vervangen

Als bedrijf weten wij maar al te goed dat het belangrijk is om alle apparaten goed werkend te hebben. Er is niets vervelender voor een agrarisch bedrijf dan dat een landbouwvoertuig het ineens begeeft. Daarom is het fijn als u de onderdelen voor alle machines gewoon online bestellen kunt. Bent u op zoek naar een plaats waar u bijvoorbeeld tractor filters online kunt kopen? Zoek dan niet verder, maar neem eens een kijkje bij deze webshop. Daar hebben ze alles!

Wees op tijd

Het is belangrijk om de filters van landbouwvoertuigen regelmatig te vervangen. Op het moment dat ze aan vervanging toe zijn, kan het zijn dat ze vuil of stof niet meer uit de vloeistoffen filteren. En dan kunnen motoren minder goed presteren of zelfs kapot gaan. Dat wilt u natuurlijk voorkomen, want de continuïteit van het bedrijf komt daardoor in gevaar.

Verschillende tractor filters

Er is een hele verzameling tractor filters online te vinden. Maar welk model moet u nu precies hebben voor uw voertuig? Daar is een oplossing voor verzonnen. U kunt namelijk gewoon heel simpel het merk, type en model van uw voertuig invoeren, waarna u alle geschikte tractor filters online kunt bestellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om filters voor andere voertuigen te kopen.

Weet u toevallig al wel precies welk type filter u nodig hebt? Dan kunt u gewoon heel eenvoudig zoeken op artikelnummer en dan komt direct het juiste artikel eruit rollen. Makkelijk toch? En is het artikel boven de € 50,-, dan wordt het helemaal gratis naar u toegestuurd, hoeft u dus geen verzendkosten te betalen.

Komt u er dan nog steeds niet uit, dan kunt u altijd deskundig advies opvragen bij de klantenservice.

Tractor filters online kopen?

Wilt u tractor filters online kopen? Er zijn brandstoffilters, cabinefilters, hydraulische filters, luchtfilterbehuizingen, lucht(voor)filters, olie- en waterfilters beschikbaar. Ontzettend veel dus.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Tractor filters vervangen