Zomervakantie, hoe vermaak je je kinderen in de tuin?

Zomervakantie, hoe vermaak je je kinderen in de tuin?

Zet die tuinstoelen maar klaar, de zomervakantie komt eraan! De één kan niet wachten tot het zover is, terwijl de ander er misschien een beetje tegenop ziet. Zes weken lang je kinderen in de tuin vermaken, hoe ga je dat doen? Lees deze blog en voor je het weet zit jij lekker in één van de tuinstoelen of op één van je andere tuinmeubelen te chillen en te genieten van de kinderen die lekker spelen.

Tuinstoelen en andere tuinmeubelen voor je kinderen

De meeste kinderen doen graag hun ouders na. Zien ze jou in één van de tuinstoelen zitten? Dan willen zij ook tuinstoelen! Bezorg ze een leuke zomervakantie en laat ze ook genieten van hun eigen tuinmeubelen. Verwen ze door naast de ‘volwassen’ tuinmeubelen, ook speciale tuinmeubelen zoals tuinstoelen voor kinderen aan te schaffen. Met deze tuinmeubelen kunnen jouw kinderen comfortabel in de tuin zitten. Hoe leuk is het om speciale tuinstoelen voor de kinderen neer te zetten, zodat ze gemakkelijk met hun voeten op de grond kunnen komen. Tuinmeubelen voor kinderen zijn inmiddels in allerlei soorten materialen verkrijgbaar. Wees niet bang voor tuinstoelen van plastic in hele harde kleuren. Je kunt eenvoudig de tuinstoelen van de kinderen matchen met jouw tuinstoelen!

Waterpret!

We gaan ervan uit dat we heerlijk van onze tuinmeubelen kunnen genieten en dat we een hele warme zomer krijgen. Niets is dan zo leuk als met water spelen. Zet een kinderbadje of een groter zwembad neer en laat je kinderen lekker plonsen. Hebben ze nog geen zwemdiploma? Hou dan altijd toezicht vanuit één van de tuinstoelen. Mocht je niet beschikken over een zwembadje, geen stress!  Met een beetje creativiteit zijn er genoeg andere leuke activiteiten te bedenken. Denk bijvoorbeeld eens aan spelletjes met water, zoals snoephappen, een natte spons overgooien, een waterballonnen gevecht of een heus buurtgevecht met waterpistolen. Leg een paar vuilniszakken in het gras, giet er wat zeep overheen en zet de watersproeier erop. Zo heb je low budget een heuse waterglijbaan én zijn ze gelijk gewassen. Ondertussen geniet jij lekker van een heerlijk drankje in één van de tuinstoelen. Win-win toch?

Hutten bouwen

Mocht het niet warm genoeg zijn en willen de kinderen toch graag iets actiefs doen in plaats van in de tuinstoelen hangen? Dan is het een leuk idee om ze hutten te laten bouwen. Plof lekker samen met je partner in een van de tuinstoelen en laat je kinderen stokken en andere materialen zoeken uit de tuin waarmee ze een hut kunnen maken. De kinderen kunnen zich hier een behoorlijke tijd mee vermaken, terwijl jullie lekker kunnen genieten van jullie tuinmeubelen. Wanneer ze klaar zijn, is het tijd voor een leuke picknick in de tuin met zijn allen.

Zo zie je maar! Met de juiste tuinmeubelen en leuke tuinstoelen kom je al een heel eind. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je helemaal niet veel nodig om je kinderen in de tuin te vermaken.