De wonderlijke voordelen van witte thee

De wonderlijke voordelen van witte thee

Thee is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van vele culturen. Er zijn verschillende soorten thee, van groene tot zwarte en alles daartussenin. Vandaag bespreken we witte thee, een minder bekende soort die een aantal wonderbaarlijke voordelen biedt.

Witte thee wordt gemaakt van dezelfde bladeren als groene en zwarte thee, maar ondergaat minder oxidatie voordat hij in heet water wordt geweekt. Hierdoor krijgt het een uniek smaakprofiel terwijl ook de polyfenolen behouden blijven, waardoor het rijker is aan voedingsstoffen dan elke andere theesoort op de markt!

De wonderbaarlijke voordelen van witte thee zijn verbluffend. Een greep uit de voordelen: anti-verouderingseigenschappen, ondersteuning van gewichtsverlies, cardiovasculaire gezondheid en een snellere stofwisseling. De lijst gaat maar door!

Witte thee is rijk aan antioxidanten waardoor het een van de meest krachtige superfoods is die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Het bevat ook cafeïne die je energieniveau gedurende de dag een boost kan geven en je alert genoeg houdt om elke taak met gemak aan te kunnen. Om deze redenen en meer, zou witte thee moeten worden toegevoegd aan de ochtendroutine van elke health freak voor de beste resultaten – eigenlijk zelfs ter vervanging van andere theesoorten of zelfs je ochtendkoffietje.

Je hebt niets anders nodig dan water of melk (indien gewenst) om deze fantastische drank te maken; geen brouwapparatuur nodig! Het enige wat je nog hoeft te doen is jezelf wat heerlijks inschenken, rechtstreeks uit je theemaker of theepot! Als je meer wil leren over witte thee kan je terecht op deze website of in dit interessante artikel.

De gezondheidsvoordelen van het drinken van witte thee zijn onder andere:

 - het stimuleren van de stofwisseling

- het verminderen van ontstekingen

- het bevorderen van de gezondheid van het hart

- het verbeteren van de botdichtheid

- versterking van tanden en botten

Heel wat van de voordelen van witte thee die ik hier besprak zijn natuurlijk ook geldig voor andere theesoorten als groene thee en zelfs zwarte thee – maar door de specifieke productiewijze van witte thee is het toch nog dat tikkeltje beter. Twijfel je dus nog om een nieuwe ‘vaste thee’ te kiezen voor je ontbijt of tijdens je lunch: probeer zeker eens een witte variant, ze zullen je ongetwijfeld verrassen!