Besparen op energie, hoe doe je dat?

Besparen op energie, hoe doe je dat?

Geld besparen is natuurlijk altijd fijn! Eén van de dingen waarop je eenvoudig geld kunt besparen, is je energieverbruik. Enerzijds kun je je energieverbruik verlagen, maar anderzijds kun je ook besparen door verschillende leveranciers te vergelijken en over te schakelen naar een goedkopere maatschappij. Hieronder vertellen we je meer, zodat jij op energiekosten kunt besparen!

Tips om te besparen op energie

Er zijn enkele eenvoudige manieren om energie te besparen. Hieronder vind je een lijstje terug met enkele tips.

1. Neem een douche, geen bad

Deze tip heb je waarschijnlijk al vaker gehoord. Maar dat neemt niet weg dat het een aanzienlijk verschil kan maken. Een douche met spaardouchekop verbruikt ongeveer 7 liter water per minuut. Voor een douche van 10 minuten, betekent dit dus ongeveer 70 liter water. Hoewel dit veel lijkt, is een douche veel zuiniger dan een bad: in een bad gaat maar liefst 120 tot 150 liter water! Je kunt hierdoor dus zowel het water- als gasverbruik verminderen.

2. Gebruik verlichting enkel wanneer dat nodig is

Deze tip is natuurlijk voor de hand liggend, maar al te vaak wordt verlichting vergeten. Gevolg: lampen die nodeloos blijven branden. Jammer, toch?

3. Verwarm je huis enkel wanneer dat nodig is

Veel mensen zijn er nog steeds rotsvast van overtuigd dat het zuiniger is om de verwarming aan te laten, in plaats van die enkel aan te zetten wanneer dat nodig is. Laat ons de mythe doorprikken - dat is niet zo! Tenzij je over vloerverwarming beschikt, behoeft het meer energie om je woning voortdurend warm te houden.

4. Vermijd het gebruik van een droogkast

Een droogkast is een ware energie slurper! Beperk het gebruik ervan dus zoveel mogelijk. Gebruik liever een wasrek om de was te laten drogen. Zeker in de zomer, wanneer de zon schijnt, kun je het wasgoed beter buiten laten drogen.

Leveranciers vergelijken

Tenslotte kan het ook zeker de moeite waard zijn om verschillende energieleveranciers te vergelijken! Op die manier kun je de maatschappij vinden die voor jouw persoonlijke situatie het meest interessante aanbod heeft. Om je hierbij te helpen, zijn er heel wat tools beschikbaar op het internet. Aarzel niet om contact op te nemen met een leverancier. Soms zijn er ook tijdelijke aanbiedingen, die je een extra korting kunnen opleveren! Het kan dus erg rendabel zijn om over te stappen naar een energiecontract met lage tarieven. Via deze vergelijkers kan je gemakkelijk gas water licht online aanvragen. Wanneer je voor groene energie uit Nederland kiest, zijn er opties binnen de vergelijker om voor groene stroom te gaan.

Met deze tips help je niet alleen je portemonnee, maar ook nog eens het milieu.