Tips waarmee elektrisch rijden nog leuker wordt

Tips waarmee elektrisch rijden nog leuker wordt

Rij jij al in een elektrische auto? Als het antwoord hierop positief is, heb je een prima keuze gemaakt! Elektrisch rijden wordt steeds populairder, steeds meer mensen ontdekken namelijk de voordelen van deze manier van autorijden. Ze komen erachter dat ze hiermee het milieu een dienst bewijzen, dat het echt heerlijk stil rijdt, maar zeker ook dat je er veel geld mee kunt besparen. Wist je trouwens dat je door het lezen van onderstaande tips, elektrisch rijden nog leuker kunt maken? 

Power swap station van NIO 

Wil je graag zo snel mogelijk weer de weg op, als je onderweg bent en je accu leeg is? Kies dan voor de nieuwste technologie; het verwisselen van je lege accu voor een volle accu. Het lijkt zo simpel en het is ook zo simpel! Zie het maar als het verwisselen van een batterij in je zaklamp, oude batterij eruit en een nieuwe er weer in. De eerste NIO batterij-wisselstations zijn al in gebruik genomen en de ervaringen zijn prima. NIO Power Swap Stations bieden de mogelijkheid om in zeer korte tijd, te kunnen beschikken over een volle accu, ideaal als je graag snel op je plek van bestemming wilt zijn en je onderweg zo min mogelijk oponthoud wilt hebben. 

Cruise control ook voor korte stukken

Gebruik jij de cruise control alleen voor lange stukken? Zonde! Want ook voor de kortere afstanden, loont het zich om ook de cruise control te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afstanden tussen de twintig en dertig kilometer, waarbij je vaak maar kort de snelweg op moet. Wen jezelf aan om ook tijdens deze ritten, om de cruise control aan te zetten. Het rijdt comfortabeler, je wordt er rustig van, maar het scheelt je ook nog eens veel extra kilometers, die je hierdoor extra kunt rijden met je accu!

Zuinig met energie

Heb jij zowel in de zomer als in de winter altijd de airco aanstaan? Staat bij jou ook de radio altijd aan, terwijl je er soms niet eens naar luistert? Misschien zijn er nog wel meer functies in je auto, die energie vreten, maar waar je eigenlijk weinig gebruik van maakt. Onderzoek welke dit zijn en wen jezelf aan dat je deze uitzet, als je ze niet gebruikt. Minder energieverbruik, betekent een hogere actieradius. En dat betekent weer lagere kosten en je bent ook nog eens minder tijd kwijt aan het opladen van je accu. Welke energievreters zorgen bij jou voor een lagere actieradius?