Wat is het belang van een zit sta bureau?

Wat is het belang van een zit sta bureau?

Moet jij ook meer en meer vanuit huis gaan werken? Of vind je het zelf heerlijk om vanuit huis te werken? In beide gevallen is het essentieel dat je een goed thuiskantoor in gaat richten. Een thuiskantoor waarin je op een aangename en ergonomische manier kunt werken.

Om een ergonomische werkplek te kunnen creëren, heb je onder meer de juiste meubelen nodig. Iets wat daarbij absoluut niet mag ontbreken, is een zit sta bureau. Een dergelijk bureau brengt de nodige voordelen met zich mee. 

Goed voor het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam is er niet op gebouwd om de gehele dag te zitten. Sterker nog, dit is een behoorlijke aanslag op de verschillende gewrichten in het lichaam. Door de hele dag te zitten, krijgen onder meer jouw knieën het zwaar te verduren. Dankzij een goed zit sta bureau kun je het zitten gelukkig afwisselen met staan. Zo kun je bijvoorbeeld het volgende schema aanhouden:

- Van 09.00 tot 10.00 uur: zittend werken

- Van 10.00 tot 10.30 uur: staand werken

- Van 10.30 tot 10.45 uur: pauze

- Van 10.45 tot 11.30 uur: zittend werken

- Van 11.30 tot 12.00 uur: staand werken 

Door een dergelijk schema er op na te houden, belast je gewoonweg jouw lichaam een stuk minder. Hierdoor zul je veel minder lichamelijke klachten ervaren.

Je boekt tijdswinst

Weet je wat ook een voordeel van zo’n ergonomisch bureau is? Dat je tijdwinst weet te boeken. Dit is eigenlijk aan twee verschillende redenen te danken. Aan de ene kant kun je bepaalde werkzaamheden simpelweg beter en sneller aan een sta bureau uitvoeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het vergaderen; dit gaat vele malen efficiënter (en sneller) als je staat.

Aan de andere kant creëer je ook een beter concentratievermogen. Dit komt doordat je qua houding afwisselt en doordat je je lichaam hier goed mee verzorgd. Dit is ook van invloed op jouw brein; jouw brein voelt zich een stuk rustiger. Uit meerdere onderzoeken is in ieder geval gebleken dat een zit sta bureau voor een betere productiviteit zorgt. Ongeacht voor welk zit sta bureau je precies kiest, aangezien het aanbod vrij divers is kunnen we de conclusie trekken dat de aanschaf van ergonomisch bureau een gezonde keuze is.