4 inspiraties voor een stedentrip

4 inspiraties voor een stedentrip

Bent u op zoek naar inspiratie voor een stedentrip? In dit artikel worden vier steden besproken die u kunnen verrassen met een stedentrip, zoals Dubai, Florence, Sevilla en Milaan.

Florence, stad van de Renaissance

Florence is de stad die zijn hoogtijdagen beleefde in de Renaissance. In deze bloeiperiode zijn er prachtige gebouwen gebouwd in Firenze, waarvan de Dom van Florence het absolute hoogtepunt is geworden van de stad Florence. Beklim zeker even de 115 meter hoge koepel van Brunelleschi voor een prachtig uitzicht over de Toscaanse stad. De kunstliefhebber brengt een bezoek aan het Uffizi, een museum in het Palazzo degli Uffizi met tal van oude sculpturen en schilderijen van Italiaanse meesters. Verder staat Florence bekend om zijn prachtige paleizen, zoals het Palazzo Vecchio aan de Piazza della Signoria en het Pitti paleis met de aangrenzende tuinen van Boboli. Via de prachtige Ponte Vecchio, de oude brug over de Arno rivier, bereikt u de andere oever van de stad. U kunt bijvoorbeeld verder wandelen naar de Piazzale Michelangelo voor een schitterend panorama over Florence. De stad heeft genoeg te bieden om u te vermaken tijdens een stedentrip van enkele dagen.

De Moorse bezienswaardigheden van Sevilla

Liefhebber van vakanties in Spanje? Bezoek dan eens de stad Sevilla in Andalusië. In het warme zuiden van Spanje krijgt u een stedentrip vol met historische bezienswaardigheden. De twee topattracties zijn het Real Alcazar de Sevilla, oftewel het koninklijke paleis in Moorse stijl en de enorme kathedraal van Sevilla met de Moorse La Giralda toren, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. De andere bezienswaardigheden liggen bij het stadspark Maria Luisa, waar het Spaanse plein ‘Plaza de España’ met de prachtig verwerkte 52 Spaanse provincies ligt. Met een goed glas wijn geniet u verder vanaf het houten dakterras van de Metropol Parasol van de skyline van Sevilla en verder is het een stad waar u vooral heerlijk wilt dwalen door de vele smalle straatjes in het historische centrum van de stad. Een absolute parel in Andalusië!

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Wanneer u iets meer tijd heeft voor een stedentrip is Dubai een aanrader om te bezoeken. De oliestaat ligt op ongeveer vijf uur vliegen van Amsterdam en heeft tal van activiteiten en bezienswaardigheden te bieden waardoor u zich hier makkelijk een week zult vermaken. Vanwege het warme, zonnige weer (tip: ga niet in de zomermaanden, dan wordt het echt té heet) kunt u bijna het hele jaar door van de mooie stranden genieten, maar de hoofdreden om Dubai te bezoek is omdat er in de stad de extreme bezienswaardigheden Dubai te vinden zijn. Zoals de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld of het enorme winkelcentrum The Dubai Mall met de aangrenzende grootste fonteinshow ter wereld. Maar ook de kunstmatig opgespoten eilanden zoals Palm Jumeirah en het meest luxe hotel ter wereld (Burj Al Arab) spreken bij veel toeristen tot de verbeelding. Het gehele emiraat draait om het entertainen van toeristen, dus geen gebrek aan attractieparken, winkelcentra en andere indrukwekkende bezienswaardigheden.

Milaan, meer dan shoppen

Een vaak ondergewaardeerde bestemming voor een stedentrip is het Italiaanse Milaan. De stad heeft echter zoveel meer te bieden dan alleen maar winkelen in de luxe winkelstraten zoals de Galleria Vittorio Emanuelle II en de Gouden Vierhoek. De enorme Duomo di Milano is een van de mooiste kerken van Italië en de kunstliefhebber heeft met Het Laatste Avondmaal van Da Vinci een must see. Een minder logische bezienswaardigheid is de monumentale begraafplaats met indrukwekkende grafmonumenten. De liefhebber van kerken bezoekt verder ook de San Maurizio al Monastero Maggiore en de bizarre bottenkapel van de San Bernardino alle Osse. Andere bezienswaardigheden in Milaan zijn het San Siro voetbalstadion, de Colonne di San Lorenzo, het theater La Scala en de pinacotheek van Brera in de kunstenaarswijk van Milaan.