De beste manieren om te trainen met een hometrainer

De beste manieren om te trainen met een hometrainer

De hometrainer maakt het makkelijk om thuis te trainen. Zodat je de voordelen daarvan geniet en je niet steeds naar de sportschool hoeft om te gaan bewegen. Wil je afvallen of werken aan je conditie? Dan is het uiteraard wel belangrijk om op de beste manier te trainen met een hometrainer (aantal goede modellen kun je hier vinden bij Verantwoord Afvallen). En hoe je dat doet? Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij: Let op de stevigheid van de hometrainer, Neerzetten en afstellen, Gebruik een hartslagprogramma op de hometrainer, Let op de stevigheid van de hometrainer.

Het is allereerst verstandig om goed te letten op de stevigheid van de hometrainer. Daarmee voorkom je dat het apparaat niet goed staat en om zou kunnen vallen. En minstens zo belangrijk, je kunt daarmee voorkomen dat het apparaat tijdens het gebruik van z’n plek afkomt. Dat kan schadelijk zijn voor de vloer, maar zorgt vanuit instabiliteit vooral voor een ineffectieve training.

Kies in plaats daarvan een stevige plaats met voldoende ruimte, om de hometrainer neer te zetten. Zodat je daar zonder zorgen op kunt trainen, ook als je de laatste loodjes eruit wilt persen en je wellicht niet zo netjes en elegant meer met het apparaat om zal gaan. Juist op die momenten is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op de stabiliteit. Dat is de beste manier om te trainen met een hometrainer. 

Neerzetten en afstellen

Het is belangrijk om de hometrainer op een vaste plaats neer te zetten, zodat je daar keer op keer gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld voor een televisie, zodat je naar een serie of een film kunt kijken. Het is een van de beste manieren om te trainen op een hometrainer, omdat je jezelf kunt afleiden tijdens het sporten. Je merkt dan minder goed hoe lang je bezig bent, waardoor je het gemakkelijker wat langer zal volhouden. Dat komt de resultaten uiteindelijk natuurlijk ten goede.

Wil je de hometrainer goed afstellen om daar op de beste manier op te trainen? Zorg er in ieder geval voor dat deze netjes waterpas staat. Op die manier kun je goed spelen met de weerstand en kun je rekenen op de beste resultaten tijdens de trainingen die je doet. 

Gebruik een hartslagprogramma op de hometrainer

Tenslotte kun je op de beste manier trainen op een hometrainer door gebruik te maken van een hartslagprogramma. Het grote voordeel daarvan is dat je jouw hartslag in de gaten kunt houden. Bijvoorbeeld om in de juiste ‘zone’ te komen om vet te verbranden. Het gaat om 60 - 70% van je maximale hartslag. Je geeft je lichaam voldoende rust om vet te verbranden, zodat je met de beste manier om op een hometrainer te trainen kunt gaan afvallen.

Zou je geen hartslagmeter gebruiken en ligt je hartslag te hoog? Dan gebruikt je lichaam koolhydraten voor de energie. Je zal dan niet zo snel afvallen. Aan de andere kant kun je daarmee wel effectief werken aan je conditie. Een hartslagprogramma helpt je de beide mogelijkheden te bedrukken, zodat je op de beste manier kunt trainen op een hometrainer.