Ga goed verzekerd op vakantie

Ga goed verzekerd op vakantie

De zomermaanden komen er weer aan en menigeen zal er weer tussenuit gaan om even te genieten van de welverdiende rust. Veel Nederlanders trekken er dan weer op uit richting het buitenland, alhoewel ook het eigen land steeds meer in trek is de afgelopen jaren. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders toch goed voorbereid op vakantie gaan, maar veel vakantiegangers staan eigenlijk niet stil bij hun reisverzekering. Waar veel mensen juist wel specifiek zoeken op zorgverzekering lijkt de reisverzekering weer het ondergeschoven kindje te zijn, terwijl juist deze verzekering erg belangrijk voor u is wanneer u in het buitenland verblijft.

Reisverzekering

Vrijwel elke Nederlander heeft wel een reisverzekering, maar wanneer we rondvragen blijkt 70% eigenlijk niet eens te weten hoe ze gedekt zijn en waar ze eigen moeten zijn wanneer ze er aanspraak op moeten maken. Uiteraard is het erg vervelend wanneer er tijdens de vakantie iets gebeurd. Daar viert u immers geen vakantie voor, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste reisverzekeringen bieden de eerste kosten aan in het buitenland en veelal ook transport naar Nederland wanneer dit nodig is. De kosten voor een dergelijke verzekering vallen reuze mee en beginnen vanaf ongeveer € 30,- per jaar. Toch zijn er tussen de verzekeraars wel onderling verschillen in wat ze wel of niet dekken en het loont dus de moeite om hier eens een kritische blik op te werpen voordat de verzekering wordt afgesloten. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een reisverzekering per vakantie. Je selecteert jouw vakantieduur en ontvangt per verzekeraar de kosten om voor die ene vakantie verzekerd te kunnen zijn.

Vergelijken op vakantieprijs

Veel mensen vergelijken wel hun zorgverzekering qua dekking, maar bij de reisverzekering wordt dit niet gedaan. Eigenlijk wel opmerkelijk, want je wenst natuurlijk wel de beste zorg wanneer u iets overkomt in het buitenland. Standaard dekkingen zoals transport en eerste hulp zijn standaard gedekt, maar bepaalde medicijnen of specialistische behandelingen kunnen al snel buiten de verzekering vallen. Vergelijk daarom ook uw reisverzekering met andere verzekeraars, net zoals u dat doet bij uw zorgverzekering. Zo komt u niet voor verassingen te staan indien u deze hulp toch nodig heeft.