Zwart sanitair in de badkamer

Zwart sanitair in de badkamer

Zwart sanitair is super hot! Niet alleen in de badkamer, maar zelfs in keukens en het toilet. Het geeft de ruimte een chique uitstraling en je kunt er veel mee variëren. Houd je van zwart wit of een moderne look van je toilet en je badkamer? Of ga je juist voor landelijk? Dan is zwart sanitair zeker iets voor jou. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het niet teveel zwart wordt? Wij geven je tips zodat je weet waar je op moet letten.

Alles zwart of in mate?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk sanitair je in het zwart wilt hebben. Ga je voor een volledig zwarte look dan zou je de badkuip, douche, verwarmingselementen en accessoires zwart kunnen houden. Zwarte accenten kunnen echter ook heel mooi zijn. Je behoudt dan bijvoorbeeld een witte badkuip of wastafel en alle kleine details worden zwart. Denk hierbij aan een zwarte kraan die uit de muur komt of bijvoorbeeld een zwarte douchekop en verwarmingselement.  

Zwarte tegels? Houd de juiste kleurbalans aan!

Zwart is tijdloos en het past in veel verschillende stijlen. Wist je dat zwart ook goed te combineren is met hout? Als je kiest voor zwart sanitair dan is het verstandig om op de balans te letten tussen licht en donker. Houd je van donker? Dan ben je natuurlijk helemaal vrij om los te gaan met je creaties. Maar kies bijvoorbeeld voor lichte tegels aan de muur, zodat het zwart er nog beter uit springt. Het geeft een prachtig effect als je donkere vloertegels gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een bepaald patroon in je tegels, wat een speels effect geeft.

Accessoires maken het geheel compleet

Accessoires spelen ook een grote rol in het geheel. Zwart leent zich ook uitstekend voor een fraaie combinatie met kleurrijke accessoires. Zwarte badkameraccessoires zoals een zwarte zeepdispenser, een mat zwarte handdoekenrek of een wc rol houder maken wel het plaatje compleet en daarom kun je ook dit meenemen in je badkamer plan.

Kijk ook eens op Pinterest voor inspiratie. Zo staan op dit Pinterest Zwart Sanitair board een aantal mooie zwarte sanitair producten.