3 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten

3 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten

Je staat er wellicht niet vaak bij stil, toch komt er een moment dat je zult komen te overlijden. Het is daarom juist nu een goed moment om daarover na te denken. Een uitvaartverzekering is de ideale manier om alles vooraf goed te regelen. Wij hebben drie redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten, voor je op een rijtje gezet.

Uitvaartverzekering biedt rust voor de nabestaanden

Als iemand komt te overlijden, moet er veel geregeld worden. Denk hierbij aan het organiseren van het rouwwerk, het bestellen van de kist en het voorbereiden van de uitvaart zelf. Als je een uitvaartverzekering afsluit, hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten van de uitvaart. Als je bij je uitvaartverzekering ook nog een wensenlijst toevoegt, kunnen nabestaanden dit aanhouden als draaiboek voor de uitvaart. Dit scheelt ook nog eens veel denkwerk, alles hoeft alleen maar uitgevoerd te worden.

Uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn

Je bepaalt zelf de kosten van je uitvaart. Een uitvaart bestaat uit verschillende onderdelen, per onderdeel kun je zelf bepalen hoeveel geld je er aan uit wilt geven. Wil je een luxe kist of juist een eenvoudige? Wil je de mensen na afloop uitnodigen voor een lunch? Je kunt er ook voor kiezen om veel in eigen beheer te doen, waardoor je de kosten laag kunt houden. Denk hierbij aan het zelf maken van rouwwerk en het aanbieden van een lunch bij iemand thuis. Hiermee kun je de kosten laag houden en hoeft de maandelijkse premie voor je uitvaartverzekering niet hoog te zijn. 

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen vergelijken is de moeite waard. Je zult zien dat er veel te kiezen valt, waardoor je zeker gaat slagen om jouw ideale verzekering te vinden. Verzekeraars bieden verschillende uitvaartverzekeringen aan, waaronder de kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze vorm wordt er een bedrag uitgekeerd, waarbij de nabestaanden de vrijheid hebben om hier de uitvaart van te regelen en te bekostigen. Er kan ook gekozen worden voor een natura uitvaartverzekering, hierbij worden er diensten uitgekeerd. Voordeel van deze verzekering is dat er veel werk uit handen wordt genomen, ook de administratieve afhandeling wordt hierbij verricht door de verzekeraar.