Aan welke eisen moet een goed relatiegeschenk voldoen?

Aan welke eisen moet een goed relatiegeschenk voldoen?

Dat we allemaal bewuster en duurzamer leven, is een groot pluspunt. Dit betekent echter niet dat het leven er per definitie makkelijker op wordt. Bepaalde zaken waar we gewend aan waren, zijn bijvoorbeeld in de huidige maatschappij niet meer toelaatbaar. Daarnaast is het verzinnen van een goed relatiegeschenk een stuk lastiger geworden.

Een goed relatiegeschenk moet namelijk duurzaam zijn. Dat is in de basis de belangrijkste criteria van een goed relatiegeschenk. Maar, het gaat tegenwoordig verder dan dat. Een goed relatiegeschenk moet namelijk aan nog meer eisen voldoen.

Een goed relatiegeschenk moet praktisch zijn

Het is zeer wenselijk dat een relatiegeschenk praktisch is. Blijkt al snel dat je relatiegeschenk niet praktisch is? Dan verdwijnt het relatiegeschenk achterin de kast of in de prullenbak, waardoor het absoluut niet duurzaam is. Kies daarom altijd voor een relatiegeschenk dat praktisch is.

Een goed relatiegeschenk moet langere tijd te gebruiken zijn

Door weggooiproducten als relatiegeschenk te geven, ben je absoluut niet duurzaam bezig. Dit komt vooral doordat die producten slechts eenmalig te gebruiken zijn. Een goed relatiegeschenk maar daarentegen juist langere tijd te gebruiken zijn.

Een goed voorbeeld hiervan zijn drinkwaren. Een glas, bijvoorbeeld een wijnglas, kan bij normaal gebruik jarenlang dienst doen. En wil je dit wijnglas nog leuker en persoonlijker maken? Dan is de drinkwaren bedrukken een goed idee. Door bijvoorbeeld het wijnglas met je logo te bedrukken, werk je ook nog aan de marketing.

Een goed relatiegeschenk moet bij je bedrijf passen

Zodra de ontvanger het geschenk ontvangt, moet hij/zij direct een idee hebben van de verzender. Het relatiegeschenk moet daarom bij je bedrijf en je eigen producten/diensten passen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het vooral van belang om out-of-the-box te durven denken. Daarmee bedenk je sowieso de meest leuke relatiegeschenken.

Een goed relatiegeschenk moet betaalbaar zijn

Het geven van een relatiegeschenk is leuk, maar er zitten uiteraard wel grenzen aan. Als je relatiegeschenken van honderden euro’s per stuk gaat geven, lopen de kosten al snel de spuitgaten uit. Bepaal daarom vooraf hoeveel geld je ongeveer aan de relatiegeschenken uit wilt geven. En ga vervolgens op zoek naar relatiegeschenken die duurzaam én betaalbaar zijn.

Het klopt dat duurzame relatiegeschenken duurder dan gemiddeld zijn. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen; als ondernemer is dat ongetwijfeld één van de belangrijkste lessen die je geleerd hebt. Maar, drinkwaren bedrukken is gelukkig niet al te prijzig. Dat is echt één van de beste duurzame relatiegeschenken van dit moment!