Hoe en waar koop je crypto?

Hoe en waar koop je crypto?

Zit jij eraan te denken om cryptomunten te kopen zoals Bitcoin, Ethereum of Binance? Er zijn verschillende manier waarop je dit kunt doen. Ook zijn er een aantal overige zaken waar je goed op moet letten. In dit artikelen zullen we je hiermee helpen.

Cryptomunten

Als je cryptomunten koopt, koop je als het ware een digitale munt. Deze munten staan opgeslagen over de hele wereld, op verschillende servers. De markt van cryptomunten is dus niet gecentraliseerd en wordt niet gecontroleerd. Het kopen van crypto is dus altijd een risico voor de koper. Toch zien we de laatste jaren een grote stijging in de waarde van cryptomunten. Steeds meer mensen schaffen deze munteenheden aan om te beleggen, of om transacties te doen.

De transacties die worden gedaan met munten zoals Bitcoin, worden opgeslagen in een groot, online register. Dit noemen we de blockchain. Eigenlijk is dit een soort online boek waarin alle nodige informatie wordt genoteerd. Elke cryptomunt werkt net weer even iets anders. Daarom is het verstandig om je goed in te lezen in de munt en hoe deze werkt, maar ook het bedrijf hierachter en de visie van de eigenaren. Zo weet je dat de munt die je koopt betrouwbaar is en wordt ontwikkeld door professionele mensen.

Crypto kopen en verkopen

Het kopen van crypto kun je op twee manieren aanpakken. Je kunt een broker gebruiken, een platform dat je gebruikt om de aankopen en verkopen te doen. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als bij het kopen van aandelen, online casino’s of het inzetten op sportwedstrijden. Je maakt op dit platform dan een persoonlijke portemonnee aan, bijvoorbeeld op SATOS. Hierop stort je geld, waarmee je vervolgens crypto kunt gaan kopen. Als je de munten die je hebt weer verkoopt, komt het geld terug in je portemonnee. Vanuit hier kun je het geld dan terug op je bankrekening storten.

De andere manier om crypto aan te schaffen is via een app. Het verschil met een broker is dat je op deze manier niet direct de controle hebt over je portemonnee. Je geeft de app de bevoegdheid om er een voor jou aan te maken en te beheren. De transacties en overige keuzes maak je gewoon via de app zelf.