Hoe regel je makkelijk de boekhouding?

Hoe regel je makkelijk de boekhouding?

Als je net een bedrijf bent begonnen, heb je vaak nog weinig omzet. Zeker in de eerste maanden is dit het geval. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om in het eerste jaar nog geen boekhouder in te schakelen. Als je dit van plan bent hebben wij een aantal belangrijke tips. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over het regelen van de boekhouding.

Waar moet je goed op letten?

Belangrijk als je zelf de boekhouding regelt, is dat je priv├ękosten en kosten voor je bedrijf goed gescheiden houdt. Maak hiervoor een aparte zakelijke rekening aan. Hierdoor voorkom je een koop verwarring en je maakt het jezelf een stuk makkelijker. Maak een duidelijk overzicht voor jezelf en sla alles goed op. Het beste is om dit na elke maand even te doen. Zo gaan je een stuk minder snel de weg kwijt.

Verwerk al je facturen zo snel mogelijk en sla deze goed op. Het beste is om dit digitaal te doen. Je administratie is dan een stuk overzichtelijker en is altijd goed opgeslagen, mits je vaak een back-up maakt. Zorg dat je alles makkelijk terug kunt vinden. Facturen en bonnen kun je inscannen, hiervoor heb je ook handige apps op je telefoon. Op deze manier heb je ook meteen een back-up van deze documenten.

De factuurdatum is erg belangrijk voor de btw-aangifte. Een factuur van 29 maart geldt voor het eerste kwartaal, ook als deze pas later is betaald. Dit is ook zo bij de facturen die je zelf verstuurt. Noteer de datum altijd goed en check deze na.

Voordelen van een boekhouder

Meestal is het toch slim om een boekhouder in te schakelen voor je administratie, zoals bijvoorbeeld admiprofs. Boekhouders weten goed wat ze doen, waardoor je mogelijke fouten voorkomt. Ook als beginnend ondernemen is het slim om een boekhouder te nemen. Naast het voorkomen van mogelijke fouten, heb je ook een stuk meer tijd over voor het opbouwen van je eigen bedrijf. De tijd en stress die je besteed aan de administratie kun je beter stoppen in je bedrijf zelf. Het geld dat je kwijt bent voor een boekhouder heb je zo snel weer terug. Jij kun je op deze manier volledig focussen op je eigen werk.