Wat is er leuk voor de kinderen op Kreta?

Wat is er leuk voor de kinderen op Kreta?

Kreta is een prachtig eiland in Griekenland dat veel te bieden heeft voor het hele gezin. Van mooie stranden tot historische bezienswaardigheden, er is genoeg te doen en te zien. Maar wat kunnen de kinderen doen en beleven op Kreta? In dit artikel bespreken we een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn voor de kinderen.

Watersporten

Kreta staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe water. Een van de leukste activiteiten voor kinderen is dan ook het beoefenen van diverse watersporten. Of het nu gaat om snorkelen, duiken, windsurfen of jetskiën, er is voor ieder wat wils. De stranden van Agios Nikolaos, bijvoorbeeld, zijn perfect voor het beoefenen van deze activiteiten.

Terug in de tijd

Kinderen vinden het vaak interessant om meer te leren over de geschiedenis. Op Kreta zijn er verschillende historische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Paleis van Knossos is een van de bekendste en oudste paleizen op het eiland. Hier kunnen kinderen leren over de Minoïsche beschaving en zelfs een doolhof verkennen. Een ander interessant historisch monument is de Citadel van Spinalonga, een voormalig lepra-eiland. Hier kunnen kinderen rondlopen en meer te weten komen over de geschiedenis van dit bijzondere eiland.

Avontuur in de natuur

Kreta heeft een prachtige natuur met bergen, grotten en mooie wandelpaden. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken tijdens het maken van wandelingen en het ontdekken van de natuur. Het Samariakloof is een van de bekendste wandelpaden op het eiland. Het is een uitdagende maar spectaculaire route die zeker de moeite waard is om te bewandelen. Ook het Lasithi-plateau biedt prachtige wandelmogelijkheden door de unieke omgeving.

Dierenparken

Voor kinderen die van dieren houden, zijn er op Kreta verschillende dierenparken te vinden. Het Dinosauria Park in Gournes is een populaire attractie waar kinderen kunnen leren over dinosaurussen en zelfs interactieve activiteiten kunnen doen. Ook het Aquaworld Aquarium in Hersonissos is een aanrader. Hier kunnen kinderen verschillende soorten vissen en andere zeedieren zien en leren over hun leefomgeving.

Waterparken

Op warme zomerdagen is er niets leuker dan verkoeling te zoeken in een waterpark. Kreta heeft verschillende waterparken waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Het Star Beach Water Park in Chersonissos biedt een groot aantal glijbanen, zwembaden en andere waterattracties. Ook Watercity in Anopolis is een populair waterpark met veel verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.