Liefhebber van kerken? In Rothenburgobdertauber vind je de mooiste!

Liefhebber van kerken? In Rothenburgobdertauber vind je de mooiste!

Rothenburg ob der Tauber is een betoverend stadje in de Duitse deelstaat Beieren. Het staat bekend om zijn prachtig bewaarde middeleeuwse architectuur en charmante sfeer. Als je een liefhebber bent van kerken, dan is Rothenburg ob der Tauber de place to be! Het stadje herbergt namelijk enkele van de mooiste kerken van Duitsland. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kerken die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Rothenburg ob der Tauber.

St. Jakobskirche

Een van de meest indrukwekkende kerken in Rothenburg ob der Tauber is de St. Jakobskirche. Deze gotische kerk dateert uit de veertiende eeuw en is een ware parel van architectuur. Het interieur van de kerk is al even adembenemend als de buitenkant. Bewonder de prachtige gewelven, de indrukwekkende glas-in-loodramen en de talloze religieuze kunstwerken die er te vinden zijn. Een hoogtepunt van de St. Jakobskirche is het altaarstuk van de Heilige Bloedskapelle, dat bekend staat als een meesterwerk van de Duitse schilderkunst uit de zestiende eeuw.

St. Wolfgangskirche

Een andere mooie kerk in Rothenburg ob der Tauber is de St. Wolfgangskirche. Deze kerk werd gebouwd in de vijftiende eeuw in de gotische stijl, maar heeft ook enkele barokke elementen. Het interieur van de St. Wolfgangskirche is al even prachtig als dat van de St. Jakobskirche. Bewonder de houten beelden, de fresco's en de mooie altaren. Een hoogtepunt van deze kerk is het beroemde Heilige Graf, een replica van het Heilige Graf in Jeruzalem.

St. Georgskirche

De St. Georgskirche, gelegen aan de marktplaats van Rothenburg ob der Tauber, is een van de oudste kerken van de stad. De kerk werd gebouwd in de dertiende eeuw en heeft een gotische architectuur. Het hoogtepunt van de St. Georgskirche is het beroemde Gregoriaanse koor, dat bekend staat als een van de mooiste in Duitsland. Het interieur van de kerk is versierd met prachtige fresco's en middeleeuwse kunstwerken.

St. James Church

Een minder bekende kerk in Rothenburg ob der Tauber, maar zeker een bezoek waard, is de St. James Church. Deze kerk dateert uit de veertiende eeuw en is gebouwd in de gotische stijl. Het interieur van de St. James Church is niet zo indrukwekkend als dat van de andere kerken in de stad, maar de kerk is vooral bekend om zijn prachtige uitzicht vanaf de toren. Beklim de toren en geniet van een panoramisch uitzicht over Rothenburg ob der Tauber en het omliggende landschap.

Bezienswaardigheden in Rothenburg ob der Tauber

Naast de prachtige kerken heeft Rothenburg ob der Tauber nog veel meer te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de middeleeuwse stadsmuren, die nog grotendeels intact zijn en een schitterend uitzicht bieden over de stad. Maak een wandeling door de schilderachtige straatjes van de Altstadt en bewonder de kleurrijke vakwerkhuizen. Breng ook zeker een bezoek aan het beroemde Kriminalmuseum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de strafrechtpleging.

Rothenburg ob der Tauber is een stad die je niet snel zult vergeten. Of je nu een liefhebber bent van kerken, middeleeuwse architectuur of gewoon van een charmante sfeer, dit stadje heeft voor ieder wat wils. Plan dus snel je bezoek aan Rothenburg ob der Tauber en laat je betoveren door de prachtige kerken en bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft!