Om deze redenen, is fietsen gezond

Om deze redenen, is fietsen gezond

We weten het allemaal: Lang stil zitten is niet gezond. We zitten in Nederland uren per dag stil. In de auto, in de trein, achter de computer of op de bank met onze telefoon. Het is goed om hier verandering in te brengen. Een makkelijke manier om meer te bewegen is fietsen. Een half uurtje fietsen heeft al veel positieve effecten. Lees hier hoe gezond en lekker fietsen kan zijn.

Overgewicht

Met fietsen kan een groot probleem worden tegen gegaan. Er zijn veel mensen die worstelen met die extra kilo's. Naast gezond eten is bewegen ook belangrijk om af te vallen. De fiets kan hier goed bij helpen. Elke dag fietsen vergroot de kans om gewicht te verliezen. Daarnaast wordt je fitter en is het goed voor de geest. Je zult zien dat je door meer fietsen een betere conditie krijgt en het steeds makkelijker zal gaan. Maar ook kleine stukjes op de fiets is vaak al voldoende om resultaat te boeken. Lees hier nog meer voordelen van fietsen.

Ontstressen

Fietsen is erg ontspannend. Zeker als je door een rustige en groene omgeving fietst. Meer fietsen kan snel positieve effecten hebben op stressklachten. Daarnaast maak je tijdens het fietsen stofjes aan, zoals endorfine en serotine. Deze hormonen geven je een lekker en voldaan gevoel. Na een lange en drukke werkdag kan de fiets je weer helemaal tot rust brengen.

Milieu

Naast lichamelijk voordelen is het ook goed voor onze omgeving. Door minder de auto te pakken scheelt het in de uitstoot van schadelijke stoffen. Dit is goed voor de luchtkwaliteit en uiteindelijk ook weer goed voor onze gezondheid. De fiets is bijvoorbeeld een goed alternatief voor het dagelijks ritje naar het werk.

Elektrische fiets

Voor mensen die lange stukken moeten afleggen of op leeftijd zijn kan een elektrische fiets uitkomst bieden. Bij een elektrische fiets krijg je trapondersteuning waardoor je makkelijker vooruit komt. Dit kan mensen net dat extra zetje geven om meer te gaan fietsen. Het is aangetoond dat fietsen met ondersteuning net zo gezond is als zonder ondersteuning. Lees hier nog meer over de voordelen van een elektrische fiets.