3 natuurlijke landen in Latijns Amerika voor jouw vakantie

3 natuurlijke landen in Latijns Amerika voor jouw vakantie

Op vakantie gaan of backpacken in een van de Latijns Amerikaanse landen is een waar avontuur. In veel Zuid-Amerikaanse landen is veel te beleven. Je vindt er jungle, bergen, veel cultuur, stranden en veel mooie steden. We noemen een aantal landen die we absoluut aanraden voor jouw vakantie.

Peru

Peru is een absolute trekpleister voor backpackers. Het land staat vooral bekend om de eeuwenoude Machu Picchu en de Inca Trail. Toeristen die zich wagen aan de Inca Trail lopen via eeuwenoude paden door de bergen met het uiteindelijke weergaloze sluitstuk: De Machu Picchu.

Veel backpackers starten hun reis in Peru in de hoofdstad Lima. Vanuit daar kun je verschillende highlights bezoeken, zoals de Nazca Lines, het Titicacameer (hoogst gelegen meer van het continent) of de mooie stad Arequipa. Ben je dol op de jungle, dan kun je er ook voor kiezen om hier naartoe te gaan.

Cuba

Wie van avontuurlijk reizen houdt, die kan niet om het Cuba heen. Dit prachtige land – met de vele koloniale gebouwen – kent naast veel cultuur tevens veel natuur. Bergen, steden en groene bossen wisselen elkaar af. En wie kent Cuba niet om haar sigaren, oude auto’s en natuurlijk het…salsadansen. Over op het eiland zijn diverse salsacafés te vinden. Of wat dacht u van het drinken van een mojito op een van de vele zonnige terrassen in een van de steden. Bedenk u niet langer en reis af naar Cuba. Er zijn diverse specialistische reisbureaus voor Cuba reizen.

Brazilië

Dit land is natuurlijk vooral bekend van carnaval en de prachtige zonnige stranden zoals de Copacabana. Daarnaast is er natuurlijk het Amazonegebied dat voor het grootste deel bestaat uit tropische jungle. De grootste en meest populaire plaats in de buurt van de jungle is Manaus. Hier beginnen heel veel excursies richting het junglegebied.

Verder is er het Nationale park Iguaçu, dat op de grens van Brazilië en Argentinië ligt. Park Iguaçu staat bekend om de indrukwekkende Iguaçuwatervallen. Duizenden liters water denderen verdeeld over de ruim zeven-en-twintig-honderd meter brede waterval naar beneden. Daarnaast kent het park een rijke verzameling flora en fauna die rijkelijk bloeien en groeien nabij de stromende Iguaza River. Sinds 1986 behoort het park tot de lijst van werelderfgoederen van Unesco. In de buurt is ook nog de Itaipudam te bewonderen.