Begin de dag goed: dit zijn de best geteste halfautomaat espressomachines

Begin de dag goed: dit zijn de best geteste halfautomaat espressomachines

Nederlanders drinken gemiddeld op een doordeweekse dag 4,2 kopjes koffie. In het weekend doen we het iets rustiger aan. Dan drinken we er 3,9. Met een gemiddelde van 4,1 kopjes per dag zijn wij Nederlanders dus echte koffieliefhebbers. Waar we vroeger veel gebruik maakte van een kopje filterkoffie, zijn we de laatste decennia verzot geraakt op de makkelijkere opties zoals de Senseo en de Nespresso koffie. Daarnaast zien we de laatste jaren een enorme opkomst van verse bonenmachines. Deze week kijken we naar een specifieke bonenmachine, de halfautomaat espressomachine.

Wat is een halfautomaat espressomachine?

De halfautomaat onderscheid zich van een volautomatische machine door het fijn dat je veel meer controle hebt over een aantal opties. Je kunt zelf de koffiebonen en maalgraad per kopje wijzigen en je kunt dingen als de doorlooptijd instellen. Hierdoor kun je dus op heel veel verschillende manieren jouw koffie maken met één specifieke koffieboon.

Wat zijn de beste aankopen op dit gebied?

De beste prijs kwaliteit aankoop voor een halfautomaat, ook wel piston machine genoemd, is de Solis Primaroma Type 1010. Het apparaat is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €129 en door deze scherpe prijs in verhouding tot de kwaliteit die deze levert is dit echt een top machine. Hij is erg compact en heeft een strak RVS design. Tevens zijn er een stoompijpje en warmhoudplaat aanwezig. Een nadeel is het geluid dat dit apparaat maakt.

Wat is de beste halfautomaat?

Ben je opzoek naar de best geteste espressomachines door de consumentenbond? De’Longhi La Specialista EC 9335 is het helemaal. Voor de echte koffiekenner is deze machine de ultieme aankoop. Een kopje koffie, helemaal zelf samengesteld op basis van doorloopsnelheid, maling en boonsoort en dan kun je ook nog gewoon een Americano of een gewone koffie zetten. Deze machine kost €799,99 en zorgt ervoor dat je je geluk niet meer op kunt.

Meer vergelijken?

Er zijn verschillende websites te vinden die deze apparaten uitgebreid onderzoek en waar je kunt filteren op basis van jouw voorkeuren en wensen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op ProductenVergelijker.nl voor de aankoop van jouw halfautomaat espressomachine.