De makkelijkste manier om restwaarde te berekenen

De makkelijkste manier om restwaarde te berekenen

Heb je een autobedrijf? Een verzekeringsmaatschappij? Of een schadeherstelbedrijf? De restwaarde berekenen van een voertuig, zal je dan bekend voorkomen. Best lastig, om een goede restwaarde te berekenen van een voertuig. Er komt namelijk veel bij kijken. Denk hierbij aan actuele verkoopprijzen bij veilingen en online. Maar ook hebben andere variabelen invloed op de restwaarde, denk hierbij aan de ontwikkeling van de elektrische auto, waardoor andere voertuigen juist weer in waarde dalen. Toch is er een manier om gemakkelijk en snel de restwaarde van een voertuig te berekenen. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je hoe jij voortaan snel en betrouwbaar kunt beschikken over de restwaarde van een voertuig!

Veel variabelen bepalen de restwaarde

Om tot een goede restwaardebepaling te komen, moeten er veel variabelen worden meegenomen. Hierbij moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar de standaardprijs van het voertuig plus de eventuele opties die erop aangebracht zijn. Ook moet er gekeken worden naar de invloed van de wetgeving op een bepaald voertuig, denk hierbij aan fiscale regelingen of juist beperkingen als een voertuig te veel uitstoot heeft. Ook zal er gekeken moeten worden naar wat groothandels betalen voor een specifiek voertuig, alsmede wat het voertuig opbrengt op online verkoopsites voor auto’s. Hierbij wordt er dus ook gekeken naar een reëele restwaarde op basis van hetgeen dit specifieke voertuig op dit moment opbrengt. Door al deze variabelen mee te nemen, kan er een gedegen restwaarde worden bepaald.

Kies voor snelheid en betrouwbaarheid

Bij AUTOTELEX kun je snel beschikken over de restwaarde van een voertuig. Bovenstaande variabelen (en nog veel meer) worden meegenomen in de restwaardeberekening. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat de restwaarde die wordt berekend, prima te hanteren is. Ook als je bijvoorbeeld auto’s importeert of exporteert, is het handig om gebruik te maken van deze dienst. Overigens maken diverse partijen gebruik van deze dienst, denk hierbij aan overheden en leasemaatschappijen, wat communiceren over de restwaarde in veel gevallen makkelijker maakt. Gebruikersgemak van deze tool plus het feit dat alle factoren die invloed uitoefenen op de restwaarde worden meegenomen, zorgen ervoor dat veel partijen van deze dienst gebruik maken. Ga jij ook voor een snelle en betrouwbare manier om de restwaarde van een voertuig te berekenen?