Kun je vegetarisch eten op Schiphol?

Kun je vegetarisch eten op Schiphol?

Als je als vegetariër op reis gaat, is het altijd de vraag of je onderweg wel voldoende vegetarisch eten kunt vinden. Zeker op een drukke luchthaven zoals Schiphol zou dat nog wel eens een uitdaging kunnen zijn. Gelukkig biedt Schiphol echter diverse mogelijkheden voor vegetarische maaltijden, zodat ook jij tijdens je reis van een smakelijke en gezonde maaltijd kunt genieten. In dit artikel zullen we een aantal van de vegetarische opties op Schiphol bespreken.

Vegetarische opties op Schiphol

Eten op Schiphol Plaza

Als je aankomt op Schiphol en nog even tijd hebt voordat je vlucht vertrekt, kun je terecht op Schiphol Plaza. Hier zijn diverse restaurants en eetgelegenheden te vinden waar je vegetarisch kunt eten. Zo zijn er bijvoorbeeld vegetarische opties bij Bagel & Beans, LEON en La Place. Je kunt er genieten van heerlijke vegaburgers, salades, sandwiches en meer.

Vegetarische maaltijden aan boord

Ook tijdens je vlucht kun je genieten van een vegetarische maaltijd. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om vooraf een vegetarische maaltijd te bestellen. Dit kun je vaak doen bij het boeken van je ticket of in de periode daarna. Zo ben je er zeker van dat je aan boord een smakelijke vegetarische maaltijd krijgt voorgeschoteld.

Veggie in-flight catering van Schiphol

Daarnaast heeft Schiphol zelf ook een vegetarisch cateringbedrijf genaamd Veggie in-flight. Dit bedrijf levert vegetarische gerechten aan diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen. Zo kun je tijdens je reis genieten van een speciaal samengestelde vegetarische maaltijd. Het aanbod varieert van curry's en pasta's tot aan salades en wraps.

Vegetarisch streetfood

Als je tijdens het wachten op je vlucht trek hebt gekregen, kun je ook kiezen voor vegetarisch streetfood op Schiphol. Bijvoorbeeld bij de Foodcourt, waar je onder andere lekkere Indiase curry's en Thaise gerechten kunt vinden. Ook bij de Kiosk, waar je terecht kunt voor snacks en drankjes, zijn vegetarische opties beschikbaar.

Vegetarische snacks en drankjes

Voor de kleinere trek kun je op Schiphol ook terecht bij verschillende winkels en kiosken. Bijvoorbeeld bij de AH to go, waar je diverse vegetarische snacks en drankjes kunt vinden. Denk aan vers fruit, smoothies, notenmix en vegetarische wraps. Zo kun je ook tijdens je reis gezond en vegetarisch blijven eten.

Conclusie

Vegetarisch eten op Schiphol is zeker mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een uitgebreide maaltijd, een snelle hap of gewoon wat lekkere snacks, er zijn genoeg opties beschikbaar. Van restaurants en eetgelegenheden tot aan streetfood en winkels, Schiphol biedt voor ieder wat wils. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je als vegetariër met honger op Schiphol aankomt of tijdens je reis alleen maar droge crackers kunt eten. Geniet van je reis en van het heerlijke vegetarische eten op Schiphol!