Waarom camerabeveiliging zichzelf terugverdient

Waarom camerabeveiliging zichzelf terugverdient

Camera beveiliging is een uitstekend manier om je huis, bedrijf of andere locatie te beschermen tegen inbraken en bijvoorbeeld vandalisme. In onderstaand blog kun je lezen wat de voordelen van camera beveiliging zijn en waarom het zo’n goede investering is. Ook kun je lezen wanneer kiezen voor camerabeveiliging verstandig is en waarom deze investering zichzelf terugverdient. Altijd handig om te weten!

Voordelen van camera beveiliging

Camera beveiliging helpt bij het verminderen van criminaliteit. Door camera’s te plaatsen op plekken waar dieven in zouden kunnen breken, hebben camera’s op de eerste plaats een preventieve werking. Dat geldt ook voor camera’s op plekken waar zich bijvoorbeeld regelmatig jongeren in het weekend ophouden. Camera’s nemen ook beelden op, dit is ook een voordeel, bijvoorbeeld als iemand voor de rechter moet verschijnen. In dit geval kunnen de camerabeelden dienen als bewijs. Camera beveiliging biedt ook een veilige omgeving. Door camera’s te plaatsen op locaties waar mensen samenkomen, zoals een fietsenstalling bij een bedrijf, kunnen mensen zich veiliger voelen. 

Waarom een camerasysteem een goede investering is

Een beveiligingscamerasysteem is een goede investering, omdat het je namelijk veel geld kan besparen. Als je camera’s hebt geïnstalleerd, hoef je bijvoorbeeld geen beveiliging in te huren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een kantoorpand hebt, waar in het weekend nog weleens jongeren rondhangen. Je kunt ervoor kiezen om een beveiligingsbedrijf regelmatig langs te laten rijden, je kunt ook kiezen voor een camerasysteem. Een goed camerasysteem, vermindert ook het risico op inbraak. Voordeel hiervan is dat je de kans veel kleiner is dat je te maken krijgt met een inbraak. Als er is ingebroken, kan het zijn dat er zaken gestolen zijn, die misschien wel heel belangrijk zijn bij je bedrijfsvoering. Als je niet operationeel kunt zijn met je bedrijf, kost je dit natuurlijk gewoon geld. Ook de rompslomp die je hebt van een inbraak, zoals het invullen van formulieren op het politiebureau, kun je voorkomen door camera’s op te hangen. Wist je trouwens dat verzekeraars in bepaalde gevallen korting geven op de premie, als je camera's hebt hangen? Dat kan nog weleens flink geld schelen in de maand. Je leest het goed; een goed camerasysteem betaalt zichzelf terug!